úterý 23. června 2009

Asijský handicap

Asijské handicapy, zkráceně AH, jsou speciální typy sázek, které jsou hojně využívané především v internetových sázkových kancelářích. Základem asijského handicapu jsou tzv. lines, obdobné jako u typu sázek under/over. Nejlepší bude ukázat si všechny druhy AH na konrétním případě.

Dejme tomu že sázíme zápas SPARTA – SLAVIA v různých typech sázek pomocí asijského handicapu.

AH -0.5

Základní sázka, která je totožná jako sázka na výhru týmu v systému 1X2. Číslo -0.5 vyjadřuje handicap, který má mužstvo na které sázíme. V tomto případě je to vlastně půl gólu. Pokud v zápase nepadne branka, nebo skončí remízou, bude mít tým na který jsme vsadily i na konci zápasu o tohoto půl gólu méně a sázka je ztracena. To znamená, že tým musí vyhrát minimálně o jednu branku, aby byla sázka výherní.


AH+0.5

Podobný případ jako v předchozím případě, ale tým na který sázíme, má nyní plus půl gólu. V případě remízy tedy tato sázka vyhraje díky tomuto půl gólovému handicapu. V případě prohry o jednu či více branek, je sázka nevýherní. Tento handicap je naprosto stejný, jako dvojtip 1X či X2 v klasickém formátu.


AH-0

Zápas začíná s nulovým handicapem na obou stranách. V případě remízy je tedy stav vyrovnán a dojde k vrácení vkladu. Naprosto stejná sázka jako DRAW NO BET. V případě výhry našeho týmu je tip výherní, v případě prohry nevýherní.


AH -1.5 a AH+1.5

Princip je stejný jako u sázek AH-0.5 a AH+0.5 pouze s tím rozdílem, že tým, na který sázíme nemá handicap (nebo výhodu) 0.5 gólu, ale 1.5 gólu. Nestačí tedy, aby tým vyhrál o jeden gól, ale musí vyhrát minimálně o 2 branky. Při plusovém handicapu má naopak tým jeden a půl gólu výhodu.

Stejný systém je i ve vyšších handicapech typu AH-2.5, AH-3.5 apod.

AH-1 a AH+1

Stejný princip jako AH-0 , pouze s tím rozdílem, že jedno mužstvo má handicap jeden gól. Pokud vsadíme AH-1, začíná náš tým s jednogólovým handicapem. Při výhře pouze o jeden gól by byl tedy teoreticky stav vyrovnán a dojde k vrácení vkladu v plné výši. Při výhře o 2 a víc branek je tip výherní.

Pokud naopak sázíme na tým AH+1, má tento tým od začátku výhodu jednoho gólu. Při remíze v zápase je tedy tento handicap výherní. Při prohře o jeden gól, je nám díky tomuto handicapu vrácen vklad v celé výši.

AH-0.25

Čtvrtinový handicap je specifická sázka. Konkrétně AH-0.25, je vlastně sázka na výhru nami zvoleného týmu, ale při remíze je nám vrácena polovina vkladu. AH+0.25 je také sázka na výhru, ale při remíze je nám vyplacena polovina výhry. Je to vlastně takový přechod mezi handicapy -0.5 , 0 , +0.5 kde mamé buď výhru, návrat vkladu, nebo ztrátu. U čtvrtinových handicapů, se při nerozhodném výsledku výhra nebo ztráta vždy děli na polovinu.


AH-0.75

Další čtvrtinový handicap, který se tentokrát netočí kolem remízy, ale kolem výhry o jeden gól. AH-0.75 znamená, že pokud námi vybraný tým vyhraje pouze o jeden gól, přijdeme o půl vkladu. Při výhře o 2 a více góly je samozřejmě tip výherní.

Handicap AH+0.75 je o trochu zvýhodněný AH+0.5 (neprohra). Pokud zápas skončí remízou, nebo výhrou týmu, je tip výherní. Pokud tým prohraje o jeden gól, je nám vrácena polovina vkladu.


Princip AH-1.25, AH+1.25, AH-1.75, AH+1.75 a výše je vlastně obdobný.

U asijských handicapů je nejdůležitější si uvědomit, kde se ten daný handicap nachází. Vždy se točí okolo hranic celých čísel. AH-0.25 a AH+0.25 se točí kolem 0 (tj. remízy).

AH-0.25 je v případě remízy ztráta půlky vkladu, AH+0.25 je zisk poloviny výhry.


AH-0.75 a AH+0.75 se točí kolem 1 (tj. výhra o jeden gól)

V případě výhry o jeden gól je AH-0.75 zisk půlky výhry, AH+0.75 je ztráta půlky vkladu.


AH-1.25 a AH+1.25 se točí také kolem 1 (výhry o jeden gól)

V případě výhry o jeden gól je AH-1.25 ztráta půlky vkladu, AH+1.25 zisk půlky výhry.



Uvědomte si analogii, budu brát výsledek 1-0 pro tým na který jsem vsadil …

AH-0.5 : celá výhra

AH-0.75 : půl výhry

AH-1 : nic (návrat vkladu)

AH-1.25 : půl prohry

AH-1.5 : celá prohra


AH+0.5 : celá prohra

AH+0.75 : půl prohry

AH+1 : nic

AH+1.25 : půl výhry

AH+1.5 : celá výhra


Takto jde postupovat kolem jakékoliv hranice. Nic na tom není ‚-)

Žádné komentáře:

Okomentovat