úterý 23. června 2009

Sázkařské styly

Každý sázkař, jiný styl a je hodně cest jak dojít k úspěchu. I já jsem jich vyzkoušel mnoho, takže se vám pokusím nastínit co se mi osvědčilo a co ne.

Na začátku je celkem důležité roztřídit sázkové kanceláře. SK které účtují manipulační poplatek (pro mě zlodejina největšího kalibru) a SK bez manipulačního poplatku.
Sázkové kanceláře bez poplatku jsou ideální k sázení sólo sázek. Zisk je přímo daný kursem a vkladem. Pokud sázíte u našich kamenných SK, musíte překonat manipulační poplatek, který dělá třeba 5% z vkladu. To znamená že při vsazení sólo sázky se kurs vyrazně sníží. Je potřeba si dobře spočítat, jestli se i přes těchto 5% vyplatí sázku podat. Já to většinou řeším tak, že si najdu 2-3 výhodné zápasy v našich SK a v součtu value těchto 3 kursů hravě přeskočím i manipulák.

Hodně lidí má dilema, jestli sólo sázky, nebo kombi. Pokud se na to podíváte čistě matematicky, je to jedno. Když vsadíte zápas s kursem 2.0 , teoreticky by jich mělo vyjít 50 ze 100. O co budou kursy v kterých ho budete sázet vyšší než 2, o to bude vaše výhra vyšší. O co budou kursy nižší než 2, o to bude větší vaše prohra.
Když ale vsadíte 2 zápasy s kursem 2 do kombi sázky, budete mít výsledný kurs 4. Teoreticky by tedy mělo vyjít takových 25 tiketů z 100. Pokud budete sázet tyto zápasy v nižším kursu, budete ve ztrátě. Pokud ve vyšším, budete v zisku.
Stejný princip funguje i pro tikety s kursy mnohem vyššímy. Nezáleží jaký máte výsledný kurs na tiketu, záleží jestli kursy které sázíte mají hodnotu.

Osobně preferuji sólo sázky, případně kombi s výsledným kursem 2-4 v našich SK. Pokud budete sázet tikety s výsledným kursem např. 50, vyjde vám (ikdyž budete sázet value) např. jeden ze 40 tiketů. Takové čekání na výhru je dosti frustrující a bere motivaci do další práce.

1 komentář: