úterý 23. června 2009

Sázkařské zásady

Tak jako v jiných odvětvích, i v sázení je důležité poučit se z vlastních chyb. K tomu nám výborně pomůže, pokud si vedeme statistiku všech podaných tiketů, všech vyhraných peněz, všech prohraných peněz. Nedovedete si představit, co všechno se dá z takových statistik za 2-3 roky vyčíst. Nejlepší je udělat si jednoduchou tabulku v excelu, kterou si rozdělíte na jednotlivé dny, týdny, měsíce. Uděláte sumy vsazených a vyhraných peněz. Když tyto dvě čísla podělítě, získáte yield ((vyhrané/vsazené)x100). Pokud umíte dobře v excelu, můžete si s tím opravdu hodně vyhrát a získat data z jednotlivých dnů apod.

Rozdělujte si sázky podle sportů, typu sázky (sólo nebo kombi), velikosti kursu. Zpětně uvidíte, že na tenis máte yield třeba jen 95%, ale na basketbal se vám daří a máte 120%. V sólo sázkách máte 115%, ale v kombi jen 90%. Nižší kursy vám často utíkají, ale na vysokých máte yield 130%. To všechno budou potom kritéria, podle kterých se rozhodnete co nesázet vůbec, co jen okrajově a na co se zaměřit, protože vám to jde a jste v tom ziskoví.

Píšu tu o yieldu, ale někteří zřejmě ani neví co to vlastně je. Yield je jedním slovem návratnost. Je to návratnost vašich vkladů během sázení. Dejme tomu že za půl roku prosázíte 200 000 kč, z těchto peněz budete v zisku 40 000 kč. To znamená že návrat bude 240 000 kč.
Yield z toho se vypočítá následovně: ( 240 000 (profit) / 200 000 (vklad) ) x 100 = 120%
To vlastně znamená, že jste 20% v plusu oproti vašemu vkladu.

Každou informaci, která se k vám dostane si zkuste ověřit na co nejvíce místech. Někteří lidé naschvál vypouští na různá fóra a stránky tzv. fake. Desinformace, které mají jediný cíl. Pokud vy vsadíte na jeden tým, na ten druhý stoupne kurs. To je to co tito lidé chtějí. Někdy to ani nemusí být fake, ale pouze informace stylu jedna bába povídala, která nemá s pravdou nic společného.

Nesnažte se sledovat všechny soutěže a sporty. To prostě nemůžete stihnout. Zkuste si vybrat pár soutěží, ke kterým máte nejblíže a sledovat je opravdu pečlivě. Pokud to takhle uděláte s pár známýma, uvidíte, že každý se po čase ve svých sportech začnete orientovat a výměna tipů mezi vámi bude velice výhodná.

Pokud je to možné, umožňují to např. jazykové schopnosti, zkuste se zabývat méně obvyklými ligami a soutěžemi. Ve známých ligách je velice těžké dostat se k chybě bookmakera. V méně známých ligách je i méně informací a pokud se k nim dokážete dostat, máte ohromnou výhodu, protože bookies většinou vypisují kursy pouze podle tabulky. Samozřejmě záleží i na dostupnosti té ligy či sportu u sázkových kancelářích, případně limitech na vklad.

Žádné komentáře:

Okomentovat