úterý 23. června 2009

Margin sázkové kanceláře

Další věc, kterou by měl dostat sázkař do povědomí, je margin sázkových kanceláří. Margin je ve zkratce taková část kursu, o kterou nad vámi mají sázkové kanceláře výhodu. Lepší sázkové kanceláře mají margin pod 5%, některé jsou schopny vzít si i 20%.
Pro lepší pochopení opět uvedu příklad. Sázíte na tenis, kde je na soupeře A i na soupeře B kurs 1.9. Logicky mohou být pouze 2 výsledky a šance by měly být 50/50, to znamená, že fair kursy by měly být 2.0 – 2.0. V tomto případě má sázková kancelář margin 10%. Těmito deseti procenty se jistí a nechává si určitou rezervu. Pokud by kursy byly vypsány 1.8 – 1.8, byl by margin sázkové kanceláře 20%.
Určitý margin je samozřejmý, sázkové kanceláře nemohou vypisovat zápasy, aniž by neměli nějakou výhodu. Beru sázkové kanceláře, které ho mají kolem 5-8%, zdá se mi to i fér vůči zákazníkům. Bohužel ale některé kanceláře (včetně našich kamenných), mají margin klidně i 25% a víc. Hned vysvětlim.

Naše kanceláře jsou schopny vypsat na tenis kursy 1.8 – 1.8, už tady mají díky těmto kursům margin 20%. K tomu ale připočtěte 10% z vkladu! Ano, zlodějina jménem manipulační poplatek. I tady jsou schopni získat 9-10% margin. Celkově vzato, pokud si takový tenis vsadíte u naší SK jako sólo, musí být na tom kursu opravdu veliké value, aby se vyplatilo vsadit. Vidíte sami, jakou ohromnou výhodu si SK nechávají oproti sázkařům.
Margin hraje důležitou roli u sázení tzv. sure bets, nebo u prodávání kursů.

1 komentář:

  1. darmowe pewniaki bukmacherskie,darmowe fixy,insidery,surebety.wygraj z bukmacherem,typy atp wta tenis,tenisowe ustawki,fix typy,typy na dzis i jutro,typy na weekend,najlepsze blogi bukmacherskie darmowe,

    http://darmowepewniakibukmacherskie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat